Håb og andre forestillinger

Den 12. marts udkom Gravens Rands andet album; Håb og andre forestillinger – Både digitalt og på vinyl.

Igen har jeg været så heldig, at være med på den grafiske side af projektet.  Et projekt der har været undervejs længe. Dels på grund af Covid-19, og dels fordi at Gravens Rand nu en gang ta’r sig den tid det ta’r, at lave noget som de er tilfredse med.

Sidste gang vi lavede cover, var i 2014 til bandets debutalbum – Det kan du se mere om her

Vi har været mange ideer igennem, men endte med dette cover, hvor Carsten Seidler (Bandets forsanger) er fotograferet som ganske ung, engang i start-halvfemserne. Billedet har jeg i øvrigt sandsynligvis taget, da omgivelserne tydeligt viser, at han står på Granvænget i Helsinge – Lige uden for mit barndomshjem 🙂

Billedet i sig selv manglede en lidt mere kunstnerisk profil, så jeg har tegnet coveret, så det fik en fornemmelse af linoleumstryk og gamle træsnit. Bare fordi vi ku’!

Selve processen med coveret har trukket lidt ud over nogle år efterhånden, og mange ideer har været oppe og vende; Guldaldermalerier, marionetdukker, industrikraner, skjulte budskaber, forvrængede ansigter og meget meget mere. Nogle af disse ideer blev aldrig til noget, andre nåede at være skitser og oplæg, og du kan se nogle eksempler herunder.

I forbindelse med udgivelsen, valgte Gravens Rand desuden at udsende singlen; Mørkeland, hvor coveret er et vidunderligt (og nyere foto) af Carsten. En selfie, fra en hård morgenstund, på et badeværelse et sted i Bagsværd. Det fik Tegnestuen Undertryk også til opgave at gøre klar, og i tråd med selve albummets udgivelse.

En lang, og super kreativ proces – Sådan er det altid med Gravens Rand, og det er møg-hamrende-hyggeligt.

Du kan høre Gravens Rand de steder du normalt henter din musik – Gravens Rand – Håb og andre forestillinger…

… Og du kan læse denne flotte anmeldelse af det nye album på Side 33