Gang i flere websites

Apostrof website

I Tegnestuen Undertryk arbejdes hårdt i disse dage på flere forskellige websites.

Ens for dem alle er at de er lavet med WordPress – et af de mest anvendte CMS systemer verden over. Hvilket betyder at der er et hav af muligheder, udvidelser og designs.

Hvad er CMS?

CMS er forkortelse for “Content Management System”- På grov dansk: Indholdsstyringssystem.

I korte træk betyder det bare at indhold og design er adskilt fra hinanden, og at hjemmesiden konstrueres med en database og et sæt filer, som i sidste ende danne de sider du ser i din internet browser.

Der er flere forskellige måder at lave et WordPress site, og der er også et til enhver pengepung.

Den nemme løsning

Den nemmeste løsning er at benytte en af de mange Temaer er der udviklet gennem årene. Disse temaer fås i både gratis versioner og i betalingsversioner. Som regel betaler man kun en gang, et fast beløb, og så kan man bruge temaet til sin hjemmeside så længe man vil.

Enkelte udviklere bruger dog en abonnementsordning, som man så betaler til løbende.

Disse temaer er som regel udstyret med en række funktioner som gør det nemt at tilpasse eksempelvis farver, skrifttyper, baggrundsbilleder og andet, så man har mulighed for at ramme lige netop det udtryk man gerne vil.

Betalings temaerne er oftest udstyret med mange flere funktioner og muligheder end de gratis temaer der er til rådighed.

Childthemes

Man har også mulighed for at arbejde med Child-themes.

Det er en teknik hvor man benytter et tema som ligger tæt på det udtryk man ønsker, og så skrives der videre ovenpå den eksisterende kode. Det er en meget brugt fremgangsmåde, da man her udnytter de mange funktioner der allerede er udarbejdet af andre, men hvor man selv får et udseende, på siden, som man ønsker.

Den bedste

Sidste mulighed er at få websitet kodet op fra bunden.

Her får man det lige præcis som man vil ha’ det. Både når det kommer til funktioner og design. Det lyder både dyrt og besværligt, men afhængigt af hvor stor et website du ønsker, så er det faktisk ikke så meget mere “besværligt” end at benytte et Childtheme.

Tegnestuen Undertryk tilbyder alle tre typer løsninger.

… Og derfor kan jeg helt sikkert også finde en løsning der passer dig.

Jeg arbejder både med tilrettelæggelse, design og opsætning af hjemmesider, og har efterhånden udviklet en del temaer selv, som jeg bruger i udgangspunktet på de forskellige sider.

Skriv til mig med dine ønsker, eller ring på telefon 28785678 så snakker vi om hvad du har brug for.

Her er en række eksempler på hjemmesider som Tegnestuen Undertryk har stået for. Klik på hver enkelt for at besøge dem.

Eksempel på side med købt tema

Eksempel på hjemmeside kodet op og designet fra bunden

Eksempel på hjemmeside udarbejdet med et Childtheme